Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа или ... не ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от cherva Покажи съобщение
    Чудя се каква кола да си взема и ги гледам, че Алфа 146 са ми в парите...
    http://www.www.autohop.bg/cars-18697...b6faa6&next=61

http://www.www.autohop.bg/cars-33984...b6faa6&next=37
    Кефя им се, вътре е готино отвън също... ,но това беше докато прочетох темите за разход и ремонти с цени.... ебаси работа.... Какво ще ме посъветвате ... да си харесам ли една Алфа или да си търся нещо друго? Среден разход градско на тези двете? Чувал съм, че алфите имат слабо окачване ... Така ли е ? Друго инфо е добре дошло също
    ЕДИТ:
    Това е един вид конкуренция на алфите, който съм си харесал.....
    http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...314&f1=details

Колега, не се излагай с тия фордове.
    Взимай Алфата и няма да съжаляваш. Форда много гние аз имам един и имам чувството, че гние с часове, а алфата доколкото знам е поцинкована, окачването и е здраво и твърдо, държи се много стабилно на завой, двигателчето също е добро само, че аз не бих си взел точно такъв двигател на алфа 1.3 или 1.4 бих си взел 1.8TS или 2.0TS, но това си е мое мнение. Разбира се и алфа като всеки друг автомобил се поврежда в следствие на лоша подръжка и експлоатация, но няма нищо което да е вечно здраво.
    Колега ако си вземеш форд ще проклинаш деня в който си го взел, помни ми думите...
    Поздрави.

П.С. И аз съм решил да си взимам точно такава алфа, само че 2.0TS...
    Last edited by micevmi; d.m.y г., 00:37.
    Все още нямам Alfa Romeo 147/1.6TS/105Hp ECO но ще си купя!

Comment

Определено Алфата, но пък мисля че при покупката на кола разумът трябва да надделее, защото нямам кой знае колко пари за да я карам и оправям и ако наистина се чупят повече от Форд Ескорт примерно мисля, че трябва да си взема Форд. Никой до този момент не ми е казал колко разход ще дава сивата Алфа от първия ми пост и защо да съм бягал от бялата ?
      Ще бягаш,защото първо е 1.3 Боксер,второ е без еарбези и трето е много скъпа.1.3 боксер гори най-много от всички възможни двигатели и върви най-малко.Ако искаш да караш Алфа,забрави за разход под 11,12 литра бензин на 100 км.А това дали Форда или Алфата се чупи повече е до шофьор,а не толкова до кола.Ти една кола ако е лашкаш като каруцар и Голф да е и той ще се спомине.

Хмм 11-12 на бензин ?! За 1.4 ми се вижда ... уникално май ще е Форд...
      1.4 викаш и ти се вижда смешно!?Ти на 1.4 103 коня возил ли си се?Щото и на мен така ми викат,пък като ги повозя после по половин час гледат надолу и пелтечат.На един приятел му беше смешно,пък по едно време взе да си търси педалите и да натиска по пода ама той има Голф 3 с ляти джанти и фарове като на 4-ка к'во да ви разравям повече.Сега продава Голфа,щял Алфа Ромео ГТВ да купува.
      Last edited by zaryto; d.m.y г., 01:26.
      Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
      За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Определено Алфата, но пък мисля че при покупката на кола разумът трябва да надделее, защото нямам кой знае колко пари за да я карам и оправям и ако наистина се чупят повече от Форд Ескорт примерно мисля, че трябва да си взема Форд. Никой до този момент не ми е казал колко разход ще дава сивата Алфа от първия ми пост и защо да съм бягал от бялата ?
        Значи трябва да си изясниш нещо преди да купиш Алфата тази кола не се чупи ако се дават пари за качествени части които струват повече от другите но издържат в пъти повече най вече окачването защото ако купиш такава кола рано или късно ще се наложи да сменяш нещо по окачването и као почнеш с евтини и кофти части и ти ще тръгнеш да разправят че се чупели много тези коли. Прочети какво са сменяли хората на такива модели като този който си харесъл и се подготви ако някоя част са я сменяли повечето от колегите най вероятно и на теб няма да ти се размине такаче разучи първо цените на частите и ремонтите които са често срещани и сам си прецени ако те устройва давай смело. Но и аз ще те посъветвам като повечето колеги да вземеш кола с по голям мотор разликите в разхода и цените на обслужването са малки така че по големия мотор е по добре.
        А иначе подкараш ли веднъж алфа повече друга няма да искаш да погледнеш това е научно доказано.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Колега cherva, аз имам Форд имам и Алфа.Форда го карах точно 1година и го харизах на баща ми че ми извади нервата.Беше комби и за каручка е идеален верно носи на товарене.Сега от год. и половина карам 146 1.6 боксер и усещам че за мен друга кола няма.Купих я като кола която беше новичка година(горе долу) и то евтина,но не съм предполагал че ще ми легне така на сърце.Един съвет-качи се направи по 1 кръгче и с 2-те и виж коя ще те грабне!Успех с избора.
          Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

форда и бягаи не си за алфа
            фиат мултипла jtd
            ФОРД ПУМА

Comment

Първоначално публикувано от kompir Покажи съобщение
              Колега cherva, аз имам Форд имам и Алфа.Форда го карах точно 1година и го харизах на баща ми че ми извади нервата.Беше комби и за каручка е идеален верно носи на товарене.Сега от год. и половина карам 146 1.6 боксер и усещам че за мен друга кола няма.Купих я като кола която беше новичка година(горе долу) и то евтина,но не съм предполагал че ще ми легне така на сърце.Един съвет-качи се направи по 1 кръгче и с 2-те и виж коя ще те грабне!Успех с избора.
              Алфа 146 ме грабна само със сядането в нея ... проблема е, че и дума не може да става да и плащам 13 бензин...... просто нямам толкова пари....

Comment

кооооооооооооо ???? ФОРД има ли още луди дето си купуват "фордъ" АЛФАТА не е наи здравия автомобил ама удоволствието да я караш е несравнимо
                146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Алфа 146 ме грабна само със сядането в нея ... проблема е, че и дума не може да става да и плащам 13 бензин...... просто нямам толкова пари....
                  колега от къде си ? моита е 2.0 ТС и в Стара Загора (въртене по светофарите и редовно форсиране до 7200 оборота) 12-13 бензин !!! Не е без значение каде и как ще я караш. Извън града сваля на 8/100
                  146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                  145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщение
                    колега от къде си ? моита е 2.0 ТС и в Стара Загора (въртене по светофарите и редовно форсиране до 7200 оборота) 12-13 бензин !!! Не е без значение каде и как ще я караш. Извън града сваля на 8/100
                    От София... Ебаси тъпото изкефиш се на някоя кола и кво става ? Харчи 13 ебаси

Comment

качи се и във форда и в алфата, покарай ги и двете и реши със сърцето си коя повече ти допада.
                      за чупенето на колите, всичко е до въпрос на късмет, ако колата е поддържана и гледана добре то тя ще ти си отблагодари. за форда от мен няма да чуеш добри думи, нищо общо с алфата, само по габарити външно са еднакви. проверил ли си колко са "евтини" частите на фордовете?
                      и за последно, алфите се купуват със сърце а не с очакването и притеснението за скъпи части

Comment

Харчи според зависи `кой номер обувки носиш`--тоест как я караш,ще я юркаш ли,студена на къси разстояния и т.н.т
                        Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Колега вземи си Форда ти казах щото ще съжаляваш всеки търси нещо различно от колата която си купува за едни Алфа за тебе е Форда
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Чудя се каква кола да си взема и ги гледам, че Алфа 146 са ми в парите...
                            http://www.www.autohop.bg/cars-18697...b6faa6&next=61

http://www.www.autohop.bg/cars-33984...b6faa6&next=37
                            Кефя им се, вътре е готино отвън също... ,но това беше докато прочетох темите за разход и ремонти с цени.... ебаси работа.... Какво ще ме посъветвате ... да си харесам ли една Алфа или да си търся нещо друго? Среден разход градско на тези двете? Чувал съм, че алфите имат слабо окачване ... Така ли е ? Друго инфо е добре дошло също
                            ЕДИТ:
                            Това е един вид конкуренция на алфите, който съм си харесал.....
                            http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...314&f1=details
                            Взимай форда и се махай от Алфата далече,че става краста за цял живот.Не горят повече от другите коли,а напротив,НО: моторите им са такива,че могат да горят повече от другите.Понякога се забравя,че 1351кубика мотор и то с 8 клапана,само при алфите вдига 180,а с развален компютър и 205.Това чудо не е перпетум мобиле.иска гориво.При еднакво натоварване са по икономични и от Форд и от БМВ,Рено,Ситроен и най вече от Пежо.Ако искаш да е икономична не я натискай,но колегите са прави!Никой не си взима Алфа за икономично каране и за това се оплакват от разхода,а забравят как ги карат.Моторите им търпят тормоз,както никоя друга кола.Но не са Голф-2 и не можеш да ги ремонтираш с клещи и отверка.Искат сериозни майстори.Сам си решавай!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Колега, ако искаш икономична кола, не си за АЛфа. Тва е. Естествено винаги може да сложиш газ или да си вземеш кола със сложена газова, ама тва си не е работа за мен. и аз не съм фрашкан с кинти, ама карам 2000 куб. и се кефя. поне знам, че имам кола. Иначе фордчето изглежда лаченко, ама се троши повече от Алфата, мога да ти гарантирам. Аз за 1 година и половина откак съм с моята красавица съм и сменил само радиатор, щот се спука. Да чукна на дърво. Вс. друго са консумативи. Така че ако внимаваш кво купуваш може и ти да караш една секси италианка
                              (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Ами Метанов боксер 1.6 ?
                                http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...293&f1=details
                                Това мога ли да си позволя да карам от страна на разход за гориво ? Нищо, че няма климатик...

Comment

Working...
                                X